new chapter.. yehuu!!

Satu pagi, aku buka mata..dan hari baru telah bermula.. Bersyukur Allah masih panjangkn usia kami sekeluarga untuk meraih masa bertaubat pada Nya. 
Baru lagi hidup sebagai surirumah.. kesihatan masih belum ok.. tapi nak pegi klinik tu.. alahai.. cukup2 la makan ubat.. dh rasa mcm badan penuh chemical dh ni.. tak pa..for the time being, aku amalkan infused water utk detox walaupn tak seberapa.. 

So ramai la yang call, sms dan whatapps tanya apa berlaku dan berikan simpati.. banyak yg bagi semangat. Siap ada yg bertanya mcm mana aku nk survive bayar itu ini? Keta baru beli.. rumah-rumah lagi.. Thanks for all who concern and asked.. Luckily, dari awal aku dan bangpol sudah prepare dgn money management system.. So, utk kereta, rumah2 dan superbike tu, insya Allah, sampai hujung tahun ni kami tak ada masalah utk selesaikan.. Ingat, the lesson here, please be prepare, just in case u lost ur job, make sure u can survive for at least 6 months. Alhamdulillah.. semua calculation memihak pada kami setakat ni... 

Planning masa depan, aku agak serik untuk bkerja dgn company melayu. Sebab company melayu ni banyak sgt politik dan isunya.. So, aku decide utk beri peluang pada diri sendiri utk bekerja sendiri selama 3 bln.. 
Aku akan start active semula dgn public mutual yg dh lama aku diamkn.. kemudian, aku nak focus dgn FGD dan online business. Aku dh jd agent butik online.. tp, baru2 ni ada kawan offer utk beli beg2 yg pernah aku buat dulu.. hey! Buat sesuatu yg kita suka dlm business adalah bonus, ok? Lagipn selama ni mmg aku pn suka jugak buat business cuma tak konsisten.. kali ni kena usaha dan lebih konsisten aje la.. Mudah2an Allah permudahkan jalan..

Pada yg pernah menjadi bestfriend dan menjadi punca semua kekusutan ini.. aku tak marah.. aku dh tak marah lagi.. dan aku dh tak da hati nak marah kamu.. elok la kamu uruskan diri kamu baik2.. aku maafkn kamu.. dan perbuatan kamu.. dan aku harap kamu maafkan juga kekhilafan aku.. kita pernah bersahabat.. ketawa suka dan duka bersama.. aku tak sangka kamu akan jd begini.. takpa.. aku harap kamu akan berubah menjadi yg lebih baik kemudian nanti.. 




1 comment: